lente in Amerika
Door: Marilien
08 Maart 2006 | Verenigde Staten, Rose Valley
Nou ja...ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje gehad heb met de mensen hier. Wat een zeiklui... Ik vind er geen zak aan in mijn huis en ik mis m'n homies!
Twee weken geleden is een van mijn huisgenoten en mede-acteurs ontslagen. Deze jongen liep jammerlijk te rommelen met z'n ADD medicijnen en was op een gegeven moment psychotisch en dacht dat wij met z'n allen een soort complot tegen hem voerden. Hij dacht wij met z'n allen elke nacht orgies boven zijn kamer hadden, hem achtervolgde in het midden van de nacht en achter zijn rug dingen deden die het daglicht niet verdragen kunnen. Hij sliep niet meer en liep als een soort zombie door het huis. Die is nu weg.
Nu zit ik alleen met dat meisje en die jongen. En die twee oudere vrouwen in huis. Dat meisje zeikt. Ze zeikt zo erg dat ik er helemaal genoeg van heb. Ik vind mensen niet zo snel stom, maar haar dus wel. Ze kan alleen maar klagen, chagrijnig kijken, verwend doen, moeilijk doen en ze is zo ontzettend negatief dat je er depressief van wordt om bij haar in de buurt te zijn. Ze zingt altijd: "It sucks to be me", een liedje uit een musical. En ze toon GEEN ENKELE interesse in mij. Ze heeft me nog NOOIT, ja, nog NOOIT, iets gevraagd over wie ik ben, wat ik doe en waar ik vandaan kom.
Die jongen...die was leuk, maar z'n vriendin vindt dat ie niet te veel met lange slanke (in vergelijking met haar ja) Europeanen mag praten, dus hij is spastisch gaan doen en praat ook niet meer echt.
ZIELIG HE!
Ik heb een leuk meisje ontmoet in de les die ik neem op maandag avond. De leraar is ook leuk. Op maandag ga ik ook vaak naar Philadelphia en dan ontmoet ik m'n vrienden van de vorige voorstelling hier. Ik heb ook gebikramt daar. Naar de stad gaan is heel leuk. Ik mis de stad. Ik mis het om een heleboel mensen om me heen te hebben en zomaar spontaan iemand te ontmoeten. Als ik in steden ben ontmoet ik altijd zomaar leuke mensen. Elke keer als ik in Philly ben kom ik wel met een leuk iemand in gesprek, zomaar...
Er komen binnenkort weer nieuwe mensen hier...hopelijk snel, ze worden nu geselecteerd en uitgezocht, maar het gaat me te langzaam. Ze zijn hier te chaotisch.
Ja, nog zoiets. Er waren audities voor een musical, een country/western musical, die nog leuk als 'grote' voorstelling. En ik kwam door alle rondes tot mijn GROTE, GROTE verbazing en ze hadden mij voor de hoofdrol in gedachte! (ik moest iets meer flirten (???)zeiden ze...haha...maar dat zou wel komen ;) )Ik blij, helemaal uit mijn dak! Maar nu...
IS DE SHOW GECANCELLED
omdat ze geen goede mannen konden vinden! Ze hadden 4 mannen nodig die gitaar konden spelen of iets anders virtuoos konden bespelen, kunnen zingen, dansen en acteren...en niemand kon alles. En degene die dat wel kunnen hebben allemaal optredens met bands en andere dingen... Volgens mij moesten ze gewoon meer advertenties zetten en het niet in twee weken willen regelen. Sukkels.. En toen had de muzikale regisseur het gehad en stopte.
Nou, ik weet niet hoor... Misschien wordt ie in de herfst opgevoerd...
Wat ik echt leuk vind is het werk met de kinderen. Ik geef nu al alleen les en ik regisseer ze ook alleen, daarna wordt het door de echte regisseur bijgewerkt. Dat is echt leuk en daar leer ik ook veel van. Eerst vond ik het heel eng om te doen, maar nu
Verder heb ik wel allemaal kleine acteerprojectjes etc. maar ik word gewoon even chagrijnig van iedereen hier...
maar, het wordt nu lente en er komt van alles aan dat leuk is. Bovendien leer ik steeds meer mensen kennen er er zal vast nog van alles komen. Ik wil wedden dat er nog meer komt waar ik blij van word.
Dit is toch ook niets voor mij? Al dat negatieve gezeik...
Oh, ik heb gister 'Brokeback Mountain' gezien, die heeft een oscar gewonnen, gaat over twee homofiele cowboys en maakt Bush helemaal gek... Moet je wel even zien denk ik.
Nou ja...
Hoe gaat het in Nederland? Word het daar al lente?
liefs
Marilien
08 Maart 2006 - 19:50
AC:
Lieverd, het is helemaal niet erg om even alleen maar negatief gezeik om je heen te hebben, dan weet je weer waarom jij zo'n positief mens bent (meestal). Geniet maar lekker van die komende lente en blijf vooral schrijven. Ik geniet! Fijne verjaardag en lfs. AC -
08 Maart 2006 - 20:56
Annemaai:
in het kader van seiken: geen lente hier schat.., wel griep!! lekker bah is dat!!! -
08 Maart 2006 - 21:06
Eus&cie:
Hehe, je bent geland en hier moest je kennelijk even doorheen om zometeen weer lekker omhoog te gaan. Ik hoop dat de mail je heeft opgelucht en het leuke is dat je, ondanks dat je nu even depri was, tochh ook allerlei lichtpuntjes ziet etc.
Ik heb de fotos van je huis gezien, maar hoe is dat eigenlijk geregeld, kon je kiezen uit meedere dingen of is dit het en moet dit het ook blijven??
Jouw lente is hier al 3 dagen heeeeel nat; we hebben net gekeken naar een hockeywedstrijd van Willemijn tegegn een Iers team, volledigg in de regen; hebben de 2e helft gelaten voor wat ie was.
We hebben, tot onze schande, ook nog steeds je vader, broer of moeder niet gesproken sinds Italie; we zijn heel benieuwd naar de verhalen, maar ja, ik kan beter schrijven waren, want hhet leven gaat door en de O.S. lijken al weer lang geleden.
Heb jij er veel van meegekregen in de US?
Ik sprak vanmorgen een vader van een dochter die in Californie woont en hij was daar net op bezoek geweest; hij stond allerlei Am. krantenknipsels te kopieren omdat ze daar zo gek waren op de Nederlanders op de tribune???
Met Ewoud en zijn pinlinkers gaat het goed, hij is inmiddels bij de fabriek geweest om te kijken waarom die produktie zo traag doorkomt en dat heeft natuurlijk weer e.e.a. in gang gebracht. Het leuke is dat hij er zolangzamerhand echt lol in gaat krijgen en voor ons is hij nu ook veel leuker om om ons heen te hebben.......
onze flo heeft out of the blue het idee om 1 jaar highschool te doen in amerika..........; ik heb net alle stuivers geteld en zal strax beginnen aan de dubbeltjes en kwartjes. maar we zullen uitzoeken of het uberhaupt haalbaar is en of het slim is om het IB programma te onderbreken of dat ze wellicht daar door kan met IB, dat is natuurlijk ideaal want dan houdt ze hier de aansluiting gewoon.
ik ben helemaaaaaal klaar met mijn nlp, maar moet nog 3 blokken doen,waarvan het laatste het examen is eind mei; net zoals jouw lente, gelukkig in zicht!!
heb gisteren een heel mooi fam.opst. dagje meegemaakt met als thema nederlands-indonesie. had zelf niets op te stellen, maar als kind van een moeder die daar geboren en gewoond heeft tot haar 18e, ben je toch verbonden met dat land en dus ook met die geschiedenis......heel boeiend en mooi.
aan het eind deden we een experimentje nav een vraag van 1 iemand en werd er opgesteld; de nederlandse sfeer, de indische sfeer en de opsteller zelf (ik was de representant van de opsteller in dit geval)
hier ligt 300 jaar verbintenis, maar die qua balans volledig verstoord is; voor mij was het shocking en tegelijk ook heel herkenbaar dat nederland zich (in dit geval) zo ongelovelijk arrogant opstelt en eigenlijk niet eens begrijpt wat er aan de hand is....... dus, marilien,het fenomeen opstellingen blijft mij boeien.
nou, volgende keer weer meer, ik ga die natte broek uittrekken en lekker aan mijn boek beginnen.
we hebben bbm nog niet gezien, wel rumor has it (lekker flutje) en ik wil erg graag prime zien; heb je die al gezien met m.streep en ???hoeheetzeookalweer
overigens krijgt bbmountain veel publiciteit hier, maar ik heb zelf nogg niemand gesproken die hem heeft gezien.
ik hou je op de hoogte en focus je op wat er wel goed gaat, want zo te lezen is dat heel veel!!!
dikke kus van ons allemaal!! -
08 Maart 2006 - 21:11
Mamma:
ook hier is de lucht anders, eerder licht en later donker. toch nog wel veel roerige staarten in maart. 1979 lag er nog sneeuw tot 14 maart en toen begon de lente op 15 maart 10.25 uur in de morgen en dat is nog steeds zo -
09 Maart 2006 - 07:30
Ama:
Lief marilientje,ik had alles al gehoord van toen je zo plotseling belde.het is een gek ideedan dat ik dan gewoon met je praat net als anders.Het regent hier noggeen
lente naar dat wist je al.Ga mar lekker op een terrasje zittenin PHIL,En naar wel leuke mensen kijken.Dat kind bij jou in huis is zo onzeker
daarom doet ze zo raar ,vraag jij haar eenshet hemd van het lijf! Misschien ontdooit ze wel net als jij snakt ze natuurlijk naar contact ,maar sommige mensen blijven maar slachtofferzijn en dat zijn de meest irritannte.Ik had jl dinsdag een nieuwe vrouw op de
yoga en die steeds maar zelfontwikkelings oefeningen doen maar ze kon nog geen voet bewegen op mijn "bevel"
over zelfbewustzijn hebben we het dan later nog wel eens
Ik ga huishoudelijke klussen doen want ik heb geen hulp
en dat is vervelend voor zo'n verwende aap als ik.
Bovendien heb ik een beetje last van verkoudheids verschijnselen en dat mag niet van mezelf.Dag hoor ik groetje en omhels je met duizend armen!!! weet je van wie dat boek is ?Ik nu ook even niet..... Ama -
10 Maart 2006 - 14:06
Plip:
Vanaf een steenkoud verregend Leidseplein kunnen we vaststellen dat de lente wel een beetje, maar nog lang niet helemaal begonnen is. Achter de deur van de winkel is tegen de Schouwburg aan een sneeuwklokje aan het vechten voor zijn bestaan. De helft van je ex-collega's in de SSB heeft griep terwijl jij je een baan vecht door de Amerikaanse maatschappij. Laat ze maar lekker in hun sop gaarkoken die negatievelingen, en niet teveel orgies houden he? En anders smaak je toch gewoon je eigen musical met die koters? Veel sterkte & plezier daar, groet van Plip -
13 Maart 2006 - 11:42
Alexx:
Hé Marilien,
Via hyves kwam ik hier terecht. Wat doe je nu eigenlijk precies? Het klinkt echt ontzettend leuk!! Wat een fantastische ervaring, zeg! Enjoy! Enne..die lente hangt hier wel in de lucht, maar voorlopig doen we het nog met nachten van -5! Brrr.
Groetjes, Alexx -
15 Maart 2006 - 08:32
Mirte:
marilien! wat vervelend dat het allemaal net niet helemaal lekker loopt..wil je graag snel even spreken, maar elke keer als ik thuis ben om te bellen ben je nog aan het werk..Ik ga volgende week een weekje skien in tjechie, maar hoop je snel weer te spreken!!! kop op, denk aan je en hoop dat je snel wat leuke nieuwe mensen komen om je gezelschap te houden!
Kus