het grote land vol lichtjes - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van marilien - WaarBenJij.nu het grote land vol lichtjes - Reisverslag uit Los Angeles, Verenigde Staten van marilien - WaarBenJij.nu

het grote land vol lichtjes

Door: Marilien

Blijf op de hoogte en volg

10 Maart 2005 | Verenigde Staten, Los Angeles

mijn eerste berichtje op mijn eigen website, how exciting!! ik hoop dat alles goed werkt.
ik heb nog niet echt tijd gehad om te mailen etc., dus bij deze een korte update.
Ik ben dinsdagmiddag aangekomen in Los Angeles. Ik logeer hier bij een jongen, Aaron, die ik tijdens een van m'n theaterlessen in Santa Cruz heb ontmoet. Hij laat me de stad zien, vol lichtjes, auto's, plastische chirurgie en vriendelijke mensen. Het weer is hier heerlijk, heel mediterraans. De sinasappels en mandarijnen groeien hier in de tuin.
Heel anders dan New York. Daar was het koud, maar zonnig. De mensen waren niet aardig en leken allemaal depressief. Ik hoorde hier dat het gewoon de manier van doen is daar, zoals in de Ninja Mutant Hero Turtles...zei Aaron.
New YOrk was wel geweldig leuk om mee te maken, al zal het niet de stad zijn waar ik ga wonen later. Er is altijd overal wat te doen en er is een enorm ingewikkeld metrosysteem wat we aan eht einde toch een beetje door begonnen te krijgen. Het was gezellig met Tim, we hadden precies dezelfde gedachten over hoe we de stad wilden bekijken, dus dat ging goed. We hadden natuurlijk eerst een jetlag,maar al snel verdweem die. we hebben het Vrijheidsbeeld van een afstand gezien, de Empire STate building beklommen en veel cafeetjes en eettentjes, amerikaanse diners bezocht. en we hadden telkens een tip probleem. constant kwamen we in een positie waarin we een fooi moesten geven, maar neit helemaal wisten hoe we dat moesten doen... En wij, krenterige hollanders, hadden vaak al moeite met een fooi van meer dan 10 procent, terwijl je hier dus...15 tot 20 procent moet fooien. Het cultuurverschil...
Nu, in LA, voel ik me meer thuis tussen de Californians die toch wel aardig zijn hoor. Ik kijk uit naar mijn toch naar de Grand Canyon volgende week en daarna naar San Francisco.
Ik geniet in ieder geval erg van m'n vrijheid en het is leuk om allemaal oude bekenden op te zoeken.
Ik hoop dat alles goed gaat met jullie. Ik hoor graag wat updates. Je kunt ook een berichtje zetten op deze website, al zou ik niet te persoonlijk worden, want iedereen kan het lezen die ik een email stuur...
heel veel liefs vanuit het land vol lichtjes.
Marilien
PS ik zet er foto's op zodra ik weet hoe ik die erop moet zetten...

• 10 Maart 2005 - 19:45

Mattijs En Jannette:

Genieten dus!!! Leuk om zo even over je schouder mee te kunnen kijken...have fun.
    lfs, M&J

• 10 Maart 2005 - 19:49

Jos:

Lientje! Leuk man, zo'n site. Veel plezier in dat grote land.
    zoen Jos

• 10 Maart 2005 - 19:53

Annechien:

Hee Marilien,
    klinkt erg goed, op naar het zuiden straks! Geniet ervan, he!

• 10 Maart 2005 - 20:00

Marlies:

He chica! Wat klinkt dat allemaal goed zeg! Ik wil ook! Die sinaasappels en mandarijnen weet ik nog hoe die ruiken, lekker zoet, vanuit mijn tijd in Israel. Enjoy girl. liefs Marlies

• 10 Maart 2005 - 20:06

Je Grootste Nicht;):

Hey mijn grootste nicht! He cool dit zeg dit lijkt wel een soap! vooral dat sms alert vet cool:) Nou ik ben blij dat je het leuk hebt! veel plezier nog verder met de Californian (s) (boys:P)
    Doeidoei -xxx- Charlotte
    P.S misschien is de sms alert iets voor aams...;)

• 10 Maart 2005 - 21:52

Caroline:

Heel mooi die site! Hoop dat je nog lekker aan het rondzwemmen bent ;-) hier gaat alles in sneltreinvaart, maar heel ok! Dikke dikke zoen! NJOY!

• 11 Maart 2005 - 08:37

Aaps:

Blij met je reacties uit het grote boze en ook fantastische Amerika. Wat een belevenis hè. Heerlijk dat je d

• 11 Maart 2005 - 08:39

Aaps:

ik wilde zeggen dat het heerlijk is dat je dfaar nu je vleugeltjes uit kunt slaan! Heel veel plezier !! Apa.

• 11 Maart 2005 - 08:40

• 11 Maart 2005 - 18:00

Aams:

Marlies heeft mij je bericht voor gelezen en ik was blij iets van je te horen dat je het fijn hebt. Ik mis je telefoontjes! Maar ik red me wel, je kan me ook smsmsen tegenwoordig want ik heb een giga smsapparaat op de bank staan. Je moeder doet het ook uit China! Heel veel liefs je Aams!

• 13 Maart 2005 - 15:50

Jannie:

Yo Mari, leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt. Hier alles goed verder. Binnenkort een langere update via de mail denk ik. Ik ben zelf niet zo gek op Amerikanen, maar geniet van die tijd daar. Groet

• 14 Maart 2005 - 09:05

Annemaaike:

Lieverd!!

Heerlijk daar! Want genieten zul je! Ik ben Jaloerrrs op je dat je aan de andere kant van de wereld bent! De Gran Canyon en San Francisco ...maak me gek!!

• 15 Maart 2005 - 09:19

Marlies:

Lieve Marilien heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Waar ben jij nu? Aams laat weten dat ze je natuurlijk ook van de allerhartelijkste feliciteert, schrijf nog eens wat leuks op je site! Een hele fijne dag toegewenst van ons allemaal natuurlijk! liefs Marlies, Mark, Charlotte, Isabella en Eva en speciaal van Aams!

• 15 Maart 2005 - 10:54

Marije:

Lieve Maari, heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, deze mooie dag! Ik ben blij dat je het nu al zo erg naar je zin hebt daar, geniet ervan! Dikke x

• 15 Maart 2005 - 17:12

Teun:

Lieve Marilien, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, 6 kusjes van Teun

• 15 Maart 2005 - 17:14

Wies:

marilien, gefeliciteerd met je verjaardag, komen we vandaag op jouw verjaardag? Vind jij spongebob ook zo stom?
    kusje Wies

• 15 Maart 2005 - 17:15

Guus:

Lien lief, kus voor Lien

• 15 Maart 2005 - 17:39

Renée:

Hallo Marilien,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!Lijkt me wel leuk je verjaardag bij "Big Brother" te vieren.Geniet van je vrijheid en verleg je grenzen nu het nog kan!
    Lieve groeten van Renée

• 18 Maart 2005 - 15:22

Anne-Carine En Dirk:

Terug uit China vinden we je bericht en de side. Goede gelegenheid om je nog te feliciteren met je verjaardag en je te laten weten dat we het erg leuk vinden om je zo, met de foto's erbij, een beetje te kunnen volgen temeer omdat het voor mij natuurlijk ook erg bekend terrein is. Blijf vooral genieten. Lfs.AC&D